Start
Fotoboek
Yoga Dharana

 

 

Hatha Yoga

-

Kinderyoga

 

Start.
Yoga Dharana.
Lesgegevens.
Yoga Lessen.
Kosten.
Ik en Yoga.
Recepten.
Contact.

Ik en Yoga

 

Mijn naam is Lizette de Reus (1962)

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Nijmegen, in 1993 ben ik met mijn man Rob en onze kinderen Jeroen en Gijs naar Groenlo verhuisd waar we ons huis gebouwd hebben.

Al snel werd ik op de basisschool van mijn kinderen, De ni-je veste, overblijfmoeder. Toen het er steeds drukker werd en ik er steeds meer moeders bij vroeg, nam ik ook de coördinatie van het hele overblijven op mij en doe dat nu nog steeds met veel plezier.

In 2000 kwam ik in aanraking met Reiki. Ik werd getroffen door de hele sfeer eromheen en er ging een ‘spirituele’ wereld voor mij open. In oktober 2000 werd ik geïnitieerd in de eerste graad van de Reiki. Ik vind zelf dat ik door de Reiki cursus erg veranderd ben, het heeft mijn leven verrijkt. In november 2001 ontving ik de tweede graad van Reiki. Af en toe geef ik nog Reiki behandelingen.

 

Het vrijwilligers werk bij de Regionale adviescommissie voor de woningbouw dat ik al een paar jaar deed, paste niet meer, en ik ging bij de peuterspeelzaal ‘Ukkepuk’ helpen als vrijwilligster. Het werken met kinderen is heerlijk en loopt als een rode draad door mijn leven.

In die tijd las ik een artikel over kinderyoga en ik dacht toen, dat is het, dat is echt iets voor mij, maar druk met zoveel dingen, bleef het daarbij.

 

Tot voorjaar 2006, toen ik bij een kennis zelf yoga lessen begon te volgen. Na 5 lessen wist ik het, hier wil ik meer van weten en verder in gaan.

In september 2006 begon ik aan de opleiding voor Hatha yogadocent bij Ron van der Post in Nijmegen. Deze drie jarige opleiding is een van de weinige in Nederland die een levende band heeft met de bron van Yoga in India. Al snel werd yoga een levensweg voor mij. In mei 2008 heb ik een yoga studiereis naar India gemaakt, onder leiding van mijn yogaleraar. Sinds 11 juni 2009 ben ik gediplomeerd yogadocent.

Daarna heb ik een opleiding yoga voor kinderen bij kidsyoga van Femmy Brug in Arnhem gevolgd en ben daarvoor succesvol geslaagd.

In 2010/2011 heb ik de cursus verdiepings-yoga bij Ron van der Post gevolgd.

 

Van september 2013 tot april 2014 heb ik een opleiding gevolgd voor zwangerschaps yogadocente. Dit deed ik bij Ananda yoga centrum in Ellecom. In april 2014 heb ik mijn diploma gehaald.

 

Sinds april 2009 geef ik met veel plezier yogalessen voor volwassenen en vanaf oktober dat jaar ook aan kinderen.

Vanaf augustus 2012 heb ik ook yoga lessen gegeven in Eibergen.

 

Vanaf september 2014 worden de yogalessen in Groenlo gegeven in

Yogastudio-Groenlo aan de Notenboomstraat 41.

 

Mijn Yoga scriptie, eindwerkstuk voor de opleiding, is hier te lezen en eventueel op te slaan.

 

Copyright© www.yogadharana.nl 2010-2022 Alle Rechten Voorbehouden.
Scriptie Lizette de Reus.pdf