Start
Fotoboek
Yoga Dharana

 

 

Hatha Yoga

-

Kinderyoga

 

Start.
Yoga Dharana.
Lesgegevens.
Yoga Lessen.
Kosten.
Ik en Yoga.
Recepten.
Contact.
Copyright© www.yogadharana.nl 2010-2022 Alle Rechten Voorbehouden.

Yoga voor kinderen

 

Yoga is meer dan gym. Er worden wel fysieke dingen met het lichaam gedaan, maar het gebeurt met aandacht. Hierdoor wordt de concentratie ontwikkelt en de ademhaling wordt dieper en langzamer, hierdoor worden kinderen zich bewust van hun eigen ademhaling.

Yoga ontwikkelt het gehele fysieke gestel. Alle spieren worden gezond en sterk. De asana’s; de yoga houdingen, masseren de inwendige organen, stimuleert de hormoonhuishouding, leert ze hun zintuigen kennen; het brengt een kind in balans.

Yoga bevordert het evenwicht in het hoofd, heeft effect op emoties en bevordert de samenwerking tussen kinderen.

 

Bij yoga voor kinderen gaat het vooral om het plezier. De oefeningen zijn hartstikke leuk en goed voor de lichamelijke en geestelijke groei. Vaak ligt er een behoefte aan ten grondslag om yoga te gaan doen, bijvoorbeeld meer leren ontspannen, beter in slaap komen, goed in je vel zitten of voor jezelf opkomen. Maar ook om verrassende oefeningen - o.a. dieren houdingen -  te doen waar je je goed door voelt, met elkaar oefenen en zo leren samenwerken, of om even helemaal te ontspannen en rustig te worden.

 

Spelenderwijs komen veel elementen van yoga aan bod, zoals ademhaling, concentratie, beweging, meditatie, ontspanning, visualisatie en zelfbewustzijn.

Yoga brengt letterlijk en figuurlijk meer evenwicht bij kinderen. Ontspanning door inspanning, waardoor ze zich goed voelen.

 

Bij yoga is er geen prestatie of competitie, je doet gewoon je eigen best, alles is goed. Yoga leert de kinderen zelfverzekerd te worden; in hun eigen kracht te komen staan. Het helpt ze bij het kunnen filteren van prikkels.

Yoga heeft een holistische benadering; alles hangt met elkaar samen. Yoga doet zichtbaar of onzichtbaar zijn eigen werk.

 

Alle kinderen kunnen aan yoga doen.