Recepten
Sivanandakoekjes
250 gram havermeel
100 gram volkorenmeel
50 gram rozijnen
50 gram ongezouten pinda’s
150 gram bruine suiker
1 ½ theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat
1 ½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel bakpoeder
Snufje zout
2 dl zonnebloemolie
2 dl melk of water
Verwarm de oven voor op 200 graden/ gasstand 6.
Meng de droge ingredienten in een grote kom; voeg de olie toe en meng alles goed.
Roer er zoveel melk of water bij als nodig is voor een stevig mengsel. Schep steeds
een volle lepel beslag op een ingevette bakplaat en druk dit plat in rondjes van
10 cm. Bak 12-
Voor 18 koekjes.
Chocoladecake met walnoten en sinaasappel
100 gram pure chocolade
200 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
3 eieren
1 zakje vanille suiker
100 gram walnoten
Geraspte schil sinaasappel
Oven voorverwarmen op 140 graden
Chocolade smelten.
Boter met mixer zacht roeren. Suiker, bakmeel, boter en vanille suiker toevoegen. Eieren splitsen. Eigeel en de noten toevoegen.
Eiwit stijf kloppen en erdoor scheppen.
In een beboterde bakblik doen.
Oven op 180 graden en 20-