Start
Fotoboek
Yoga Dharana

 

 

Hatha Yoga

-

Kinderyoga

 

Start.
Yoga Dharana.
Lesgegevens.
Yoga Lessen.
Kosten.
Ik en Yoga.
Recepten.
Contact.
Copyright© www.yogadharana.nl 2010-2022 Alle Rechten Voorbehouden.

Yoga Dharana

 

 

Wat is Yoga?

Yoga betekent evenwicht en balans. Door het beoefenen van Yoga breng je balans tussen lichaam en geest. Je wordt bewuster en daardoor meer in staat spanning van je af te laten glijden en helemaal te ontspannen.

 

Yoga is bewust stilstaan bij jezelf waardoor je tot rust komt en het contact met jezelf herstelt.

Tijden de Yogalessen beoefenen we Hatha Yoga aangevuld met ademhalings- en visualisatie oefeningen en we eindigen met een liggende ontspanning.

 

Waarom Yoga?

De norm “Gezond bewegen” stelt dat door een volwassenen ten minste 5 x per week gedurende 30 minuten een matig intensieve inspanning geleverd dient te worden.

 

Bewegen is dus gezond, dat weten we allemaal.

Yoga is zoveel meer dan alleen bewegen. Het wordt al meer dan 5000 jaar beoefend en is nu nog steeds populair.

 

Yoga is niet prestatie gericht, je oefent met je eigen bewegingsmogelijkheid, zodat je kunt leren omgaan met de mogelijkheden van het moment. Het gaat erom hoe jij de oefeningen beleeft.

 

Je lichaam reageert op al je emoties en gedachten. Dat vertaalt zich dan in een meer of minder stijf, soepel, gevoelig, zwak of sterk lichaam. Het is gewoon boeiend om je eigen lichaamstaal beter te leren kennen.

 

Docente:

Lizette de Reus

 

De dynamische Yoga opleiding van Ron van der Post in Nijmegen, is gelieerd aan en geregistreerd bij Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College in India.

 

In april 2008 ben ik 3 weken in India geweest. Ik heb daar de Brahmrishi Yoga Training gevolgd in de Hymalaya en daar het examen afgelegd.