Start
Fotoboek
Yoga Dharana

 

Hatha Yoga

-

Kinderyoga

-

Zwanger-schapsyoga

Start.
Yoga Dharana.
Lesgegevens.
Yoga Lessen.
Kosten.
Ik en Yoga.
Links.
Recepten.
Contact.
Copyright© www.yogadharana.nl 2010-2015 Alle Rechten Voorbehouden.

Yoga voor aanstaande moeders

 

De zwangerschap is in het leven van de aanstaande moeder en haar partner een heel bijzondere tijd. Het zijn maanden, waarin er bij de aanstaande moeder veel verandert. Door het nieuwe leven dat in haar groeit en het openen van har hartchakra daardoor, wordt niet alleen het lichaam anders, zij wordt ook gevoeliger. Een zwangere vrouw heeft de rust en de tijd nodig om deze veranderingen een plaats te geven en zo te kunnen groeien in haar moederrol.

 

In mijn zwangerschapsyogalessen wil ik als yogadocente de aanstaande moeder (en haar partner) graag begeleiden en ondersteunen bij dit proces. Dit gaan we doen met yoga houdingen aangepast aan de mogelijkheden van het lichaam tijdens de zwangerschap. Er is extra aandacht voor het bekken, de rug en de lichaamshouding.

Elke les oefenen we adem technieken, ontspanningsmeditaties en visualisatie's zodat de moeder rust, zekerheid en vertrouwen in haar lichaam krijgt en bewust de zwangerschap kan beleven en er een ontspannen geboorteproces kan ontstaan.

Door de yogalessen leert de aanstaande moeder zich over te geven aan de kracht van de weeën.

De overgave die dan plaats vindt leidt vaak tot een vreugdevolle bevalling, immers, onzekerheid over het verloop van de bevalling, angst en pijn blokkeren het natuurlijke proces van baren. Er is echter geen bevalling die pijnloos verloopt, maar door de pijnen van de weeën te accepteren als een natuurlijke noodzaak en de aanstaande moeder zich hier niet aan verbindt, zal de bevalling soepel en harmonieus verlopen.

Zo wordt de geboorte van een kindje een unieke ervaring, waar ze vol trots en waardering op terug kunnen kijken. Het wordt voor het nieuwe leven een positieve start.

 

In overleg zal er een partnerles gegeven worden. Tijdens deze les ligt het accent op het samen beleven van de zwangerschap en op de bijzondere drie-eenheid moeder, vader en ongeboren kindje. We oefenen diverse baringshoudingen, adem oefeningen en ondersteunende massages.